Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti Teksti 6
Banneri
Linkkilista
1.6. Masters yleinen ja naiset Taikurin hattu klo 12:00 alkaen.

East-Pool jäsenkokous 15.6. klo 13:30 ja kevätjuhla klo 14:00 Himabaari.
Viestin lähetys
Nimi:           Sähköposti:  

Otsikko:  
Viesti:


Aiemmin yhteensä 18 viestiä tässä keskustelussa.


Kirjoittaja: Antti Aika: 03.08.2011 10:10 Ysi pilkulle sääntö?
Hei, kilpailutoimikunta on tutkinut Biljardiliiton säännöt ja niiden mukaan (päivitetty 1.12.2010) mitään ysi pilkulle sääntöä ei ole olemassa, vaan aloitus tapahtuu edelleen siten että 1-pallo on pilkulla.

Tämän perusteella Kilpailutoimikunta on päättänyt, että Eastpoolin sarjapeleissä jatketaan edelleen samalla säännöllä ja aloituspakka pysyy paikallaan.

Jos Biljardiliitto muuttaa sääntöjä, niin seuraamme toki sarjapeleissä mukana, MUTTA kesken kauden emme sääntöjä muuta. Joten koko alkava kausi tullaan pelaamaan samalla säännöllä vaikka liiton säännöt syksyn tai talven aikana muuttuisivatkin.

terveisin
Kilpailutoimikunta


Kirjoittaja: Timpe Aika: 03.08.2011 17:43 SÄÄNNÖT!!!
Suomen Biljardiliitto ei tee mitään sääntöjä, vaan Euroopan liiton jäsenenä noudattaa WPA:n eli Wolrd Poolbilliard Associationin sääntöjä. Niitä sääntöjä noudattavat tietysti myös kaikki liiton jäsenet, kuten East-Pool.

Suotavaa olisi, että kaikki biliskerhotkin, jotka pelaavat East-Poolia, noudattaisivat sääntöjä. Kausi ei ole vielä alkanut, joten haloo oikeat säännöt käyttöön! Myös kitchen-rule.

Nyt ihan oikeasti, kilpailutoimikunta... kilpailusääntöjä keksitte mitä ikinä pähän tulee, mutta EI pelisääntöjä. Rules & Regulations

terveisin
Timpe
SBil/Pooljaosto


Kirjoittaja: Timpe Aika: 03.08.2011 17:52 Normikisat
Pakanteko: Käytössä Magic Rackit, ysi pisteellä. "Kolmen pallon sääntö" eli kitchen rule (paitsi naisilla; SBiL:n pooljaoston poikkeussääntö ;).


Kirjoittaja:  Aika: 04.08.2011 07:59 Säännöt
SBil:n sivuilla on kuitenkin edelleeen 1-pallo pilkulle mihin vedoten päätös tehtiin.Eikö alun perin ole ollut tarkoitus että meille on tervetulleita kaikki lajista pitävät?Eihän meidän ole tarkoitus pelata hampaat irvessä?Ymmärrän kyllä että sääntö on sääntö mutta sekin olis voinnu olla päivitettynä ajan tasalle ni tätäkään keskustelua ei olisi tarvinnu käydä.Ja viellä keittiö sääntö huh,huh(ite sen kyllä täytän että sen takia en sitä moiti)


Kirjoittaja: Maarit Aika: 04.08.2011 08:00 säännöt
Unohtu laittaa nimi edelliseen eli Maarit kirjoitti edellisen


Kirjoittaja: Timpe Aika: 04.08.2011 09:50 säännöistä
Hyvä, Maarit, kun kirjoitat nimellä. Keskustelupalstoilla on liian paljon pelkureita, jotka vittuilee puskista :)

SBiL:n sivujen "säännöt" ovat vanhat ja suppeat, vain virallisiin sääntöihin vedotaan, ne löytyvät esim. WPA:n sivuilta. Mielestäni EP:ssäkin pitäisi pelata ysi pilkulla, iso osa pelaajista käy muissakin kisoissa, missä pelataan oikeilla säännöillä. Sääntöjen noudattaminen ei ole hampaat irvessä pelaamista ja uusille pelaajille on hyvä pelata oikeilla säännöillä heti alusta.


Kirjoittaja: Timpe Aika: 04.08.2011 11:30 vielä sääntöasiaa
"Virallisen SBiL:n ohjeen mukaan pakka tehdään ysipallossa siten, että ysi on pisteen päällä. SBiL siis seuraa EuroToureilla hyväksi koettua menetelmää joka hieman vaikeuttaa aloituslyöntiä kun pakka on tehty Magic Rackilla tai pöydässä on tapping. Näin siis toimitaan aina kun käytössä Magic Rack tai tapping." (Tommi Lamminaho)


Kirjoittaja: Harri (KK) Aika: 04.08.2011 14:24 Mikä on lopullinen totuus?
Timpen kirjoitus 3.8.2011 klo 17.43 ja yllä oleva Timpen lainaus SBiL:n keskustelupalstan virallisen valvojan Tommi Lamminahon kirjoituksesta oikeuttavat päättelemään, ettei East-Poolin kilpailutoimikunta piittaa vähääkään Suomen Biljardiliiton virallisesta ohjeesta.

Biljardiliitto antaa virallisen ohjeen ja sen jäsenseuran kilpailutoimikunta ohittaa sen olankohautuksella.


Kirjoittaja: Topi Aika: 05.08.2011 07:17 Kilpailutoimikunnan rooli
Kilpailutoimikunta on se virallinen taho, jonka mukaan East-Poolia pelataan. Sbil:n päätökset tai viralliset ohjeet eivät sido kilpailutoimikuntaa.
Tietenkin on puolensa sillä, että ainakin ne pelaajat, jotka osallistuvat Sbil:n alaisiin kisoihin, tuntevat viralliset säännöt ja jopa harjoittelevatkin niillä, mutta East-Poolin pelit ovat tuskin ainoat harjoitusmahdollisuudet heille.
Eroaminen noista säännöistä on näillä sivuilla tiedotettu joukkueille, niin silloin en näe ongelmana säännöistä poikkeamista, kun kilpailutoimikunta on niin kerran päättänyt. Samanlainen tilannehan oli talkkarisääntö ennen.
Lopullinen totuus on siis kilpailutoimikunnan päätös.


Kirjoittaja: Maarit Aika: 05.08.2011 07:34 säännöt
Harri ja muut,katsoimme kokouksen yhteydessä sbil.n sivuilta säännön mikä on nähtävissä myös teille jokaiselle ja siellä on jopa kuvan kanssa pakantekoohje.Ikävää että tieto on vanhentunut mutta tähän päätös perustu.Pelaajia tässä kesän aikana kuullostellessani osa haluaisi ysin pilkulle osa ei.Meitä on yli 200 pelaajaa elikä hyvin pieni osa käy muissakin kuin kerhon kisoissa,ainakin jos katsoo biljardilehden listoja.Omasta puolestani sanon että jos Timpe ja Harri mitkä asiaa ovat nyt enemmän puineet keräävät enemmistön mielepiteen ysin pilkulle saamiseksi niin lupaan pyytää hätäkouksen paikalle.


Kirjoittaja: Timpe Aika: 05.08.2011 09:24 ja vielä
Kilpailutoimikunnan roolin tunnen hyvin, olenhan aikoinaan ollut ehdottamassa hallituksen rinnalle kilpailutoimikuntaa ja itsekin toiminut siinä 4-5 vuotta ;)

Pelasin eilen Barissa HCP-turnausta: tasoitukset, ykkönen pilkulle ja vuorolähdöt (vaikka Magic Rack). Ykkönen pilkulle tässä turnauksessa tulee Viron käytännöstä ja tasureista (en kyllä ymmärää miksi).

HCP:ssä pelaa kokeneita pelaajia. EP:ssä taas on paljon aloittelijoita ja harrastajia, mikä on EP:n tarkoituskin. Sen takia olisi hyvä ottaa käyttöön uusimmat sääntömuutokset heti alussa. Muistelkaapa talkkari-keskustelua muutaman vuoden takaa: eikö ollut lopulta hyvä, kun sekin virallinen sääntö opeteltiin?

En tule vaatimaan hätäkokousta :-) Lopetan osaltani keskustelun tähän.


Kirjoittaja: Harri (KK) Aika: 05.08.2011 09:46 Lorun loppu
Topi antoi perustellun vastauksen lopullisesta totuudesta, joka on siis kilpailutoimikunnan päätös. Tämä selkeä vastaus riittää eikä minullakaan ole tarvetta enää puuttua tähän aiheeseen.


Kirjoittaja: Sari Aika: 05.08.2011 21:40 Sbilin-säädökset
9-palloa on pelattu jo ainakin vuosi siten, että 9 on pilkulla!!! En mitenkään ymmärrä, miksei käytäntöä voida muuttaa myös East Poolissa? VAI haluammeko edelleen hakea alotusysejä.....????


Kirjoittaja:  Aika: 06.08.2011 10:17 
Pelataan kasia vanhoilla säännöillä...kasi sinne minne vika on mennyt..


Kirjoittaja: Topi Aika: 08.08.2011 18:33 Aloitusysejä
Hei

Ihan mielenkiinnosta Sarille, estääkö ysin siirto pilkulle todellakin aloitusysien tulon?
Muutoin kuten aiemmin, päätös on kilpailutoimikunnan eikä siitä sen enempää.


Kirjoittaja: Maarit Aika: 09.08.2011 09:06 Säännöt
Lamminahon Tommin kanssa juttelin kansainvälisiä naisten semejä ja finaaleja Kampin kauppakeskuksessa seuratessani tästä 1 ja 9 pilkulle asiasta.Sain luvan kertoa hänen sanansa eli sääntö on edelleen 1 pilkulle.Ylemmissä sarjoissa on otettu käyttöön 9-pilkulle ja Sbil:n alemmissa sarjoissa myös selvyyden vuoksi.Muille hän suosittelee edelleen 1-pilkulle käytäntöä.


Kirjoittaja: Sari Aika: 09.08.2011 09:42 
Ei ysi pilkulla estä aloitusysejä, mutta hankaloittaa kuitenkin jonkin verran. No ysipallohan on joka tapauksessa osin tuuripeliä, joten ihan sama kai se sitten on miten pakka tehdään :P


Kirjoittaja: TuJtbMAVBR Aika: 15.12.2012 19:51 WCSlXhEoxcfAY
YMMD with that asnewr! TX